Första beta-versionen av iOS 15.3 & iPadOS 15.3 är släppt

Bara buggfixar och optimeringar – vad vi vet så här långt

ios ipados 15 2021 logo

Apple har släppt första betaversionen av kommande iOS 15.3 och iPadOS 15.3. Den nya mjukvaran släpptes till registrerade utvecklare och beta-testare under fredagskvällen.

Och det handlar knappast om någon större uppdatering den här gången. Det enda som uppmärksammas är buggfixar, optimeringar och tätning av sårbarheter.

Läs mer: Se alla iPhone-reparationer med iOS 15.2 – så kollar du servicehistoriken

Huruvida Apple bygger in några nya funktioner återstår att se, men hittills har det inte rapporterats något från testarna. Inte heller Apple har velat säga något så här långt.

Det enda som rapporteras på supporsidan iOS & iPadOS 15.3 Beta Release Notes är att “There are no new release notes for this beta software update.” Tack för hjälpen Apple.

Enligt webbsajten 9to5mac så noterar de några mindre justeringar kring API:et för digitala assistenten Siri och mindre optimeringar för appar som Apple News. Småsaker alltså.

När iOS 15.3 och iPadOS 15.3 släpps återstår att se. Gömt i koden finns referensen “Winter2022” vilket indikerar lansering någon gång mellan januari och mars.

Om du vill prova de nya versionerna före alla andra så kan du installera beta-versionerna på dina enheter redan idag. Det gör du som registrerade användare på Apple Beta Software Program.

Tänk på att beta-versioner alltid är riskfyllda eftersom de kan innehålla buggar som ställer till det för dig och dina prylar. Så använd med försiktighet.

Läs mer: Kolla på Disney Plus med SharePlay idag med iOS/iPadOS 15.2

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.