Kolla på Disney Plus med SharePlay idag med iOS/iPadOS 15.2

Perfekt synkroniserad musik och film med dina vänner

apple shareplay disney plus 2021

Nu kan du kolla på Disney Plus med dina Apple-vänner tack vare SharePlay. Den populära filmtjänsten har stöd för det nya sättet att uppleva film och musik på, och allt du behöver är en iPhone eller iPad med senaste uppdateringen.

SharePlay introducerades till iPhone och iPad med iOS 15.2 samt iPadOS 15.2. Funktionen gör att flera personer kan se exakt samma film eller lyssna på musik – synkroniserat så att alla upplever exakt samma sak.

Vad är egentligen SharePlay? Macrumors förklarar hur nya funktionen fungerar.

Läs mer: Få Disney+ helt gratis i 6 månader med Amazon Music Unlimited

Du kan använda SharePlay med samtliga filmer och serier som Disney erbjuder på sin Disney Plus-tjänst. Och om du inte vill använda SharePlay så finns även den liknande funktionen GroupWatch som Disney tillhandahållit ett tag.

Upp till 32 personer kan kolla på samma SharePlay, alla med sina egna inställningar för ljud och undertexter. Givetvis krävs att alla har ett abonnemang på Disney Plus för att kunna delta.


För att använda Disney Plus med SharePlay krävs att man uppfyller några krav. Förutom ett abonnemang på filmtjänsten så behövs en iPhone eller iPad som stöder de senaste uppdateringarna med iOS 15.2 och iPadOS 15.2, eller senare. Den senaste versionen av Disney Plus-appen måste också vara installerad.

Det är långt ifrån bara Disney som erbjuder SharePlay idag. Även andra, tunga tjänster som Apple Music, Apple TV+, TikTok och Twitch stöder funktionen idag. Och inom en överskådlig framtid kommer den även till HBO Max som finns i Sverige idag.

Läs mer: HBO Max släpps i Sverige – 44 kronor per månad

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.