Kan inte uppdatera till macOS 12.1 på din Mac-dator? Här är lösningen för M1, M1 Pro & M1 Max

Macbook Pro 2021

Vissa användare av Apples datorer med M1-processorn kan inte uppdatera till macOS 12.1 ”Monterey” via Programuppdatering. Det är en bugg som ställer till det, men lösningen är enkel.

Om du har en Intel-baserad Mac-dator så bör det här problemet inte uppstå för dig. Sitter det däremot en M1, M1 Pro eller M1 Max under huven så kan du behöva trixla lite för att se uppdateringen.

Läs mer: Lösningen på minnesproblem i macOS Monterey

Så uppdaterar du till macOS 12.1 när uppdateringen inte syns

Det första du bör göra är att starta om datorn. Det är standardlösningen som både fixar många problem och frigör resurser inför uppdateringen. Om inte det fungerar så följer du stegen här under:

  1. Gå till Systeminställningar > Programuppdatering
  2. Öppna Appar > Verktyg > Aktivitetskontroll
  3. Välj Innehåll > Alla processer
  4. Stäng av com.apple.MobileSoftwareUpdate.UpdateBrainService
  5. Gå tillbaka till Programuppdatering då uppdateringen nu bör synas i rutan

Det finns ingen garanti att uppdateringen faktiskt dyker upp trots de fem stegen. Men webbsajten 9to5mac och flera användare har rapporterat att det ska fungera (åtminstone för de flesta).

Om du ser uppdateringen, men utan att nedladdningen vill starta så kan du behöva tvinga ett avslut ännu en gång för tjänsten om.apple.MobileSoftwareUpdate.UpdateBrainService. Upprepa bara stegen ovan.

Läs mer: Är det säkert att installera macOS Monterey? Just nu: Kanske! (november 2021)

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.