Lösningen på minnesproblem i macOS Monterey

apple macos monterey 2021

Många användare av macOS Monterey rapporterar om stora minnesproblem i operativsystemet. Enskilda appar tar åtskilliga gigabyte av det tillgängliga minnet i anspråk, och det gör att man antingen måste tvinga datorn till omstart eller stänga ner de berörda apparna.

Om du har stora minnesproblem i macOS Monterey så finns en enkel lösning som kan fixa problemet åt dig. Användare rapporterar på olika forum att muspekaren i macOS Monterey kan vara både problemet och lösningen på den felaktiga minnesanvändning. Tacksamt nog är lösningen mycket enkel.

Läs mer: Är det säkert att installera macOS Monterey? Just nu: Kanske! (november 2021)

macos monterey muspekare farg nollstallning installning 2021

Enkla fixen för minnesproblem i macOS Monterey – 3 steg

  1. Gå till Systeminställningar > Hjälpmedel > Bildskärm
  2. Välj fliken Pekare
  3. Klicka på knappen Nollställ invid de två rutorna för pekarkonturfärg och fyllningsfärg

Klart! Svårare än så är det inte att fixa minnesproblemet – förutsatt att just ditt fall är relaterat till buggen som gör att muspekaren ställer till det.

Nämnvärt är att många användare som har problem INTE har ändrat muspekaren eller färgen på den. Därmed är det inte heller säkert att knappen för nollställning faktiskt fungerar, och istället måste du vänta på en annan, kanske officiell lösning från Apple istället.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.