Nya 1Password för Windows är släppt – ladda ner här

agilebits 1password 8 windows 2021

Om du använder lösenordshanteraren 1Password i Windows så är det en stor fördel om du har den officiella appen. Och en helt ny – kraftigt uppdaterad – version har helt nyligen släppts.

1Password 8 är den första stora uppdateringen till appen sedan version 7 släpptes för tre år sedan. Den största nyheten är att appen har skrivits om helt i programspråket Rust och använder Electron för att kunna dela sin kodbas och funktionalitet över flera plattformar.

Läs mer: Dela dina lösenord med 1Password – nu är det ännu enklare

Genom att byta kodbasen så att den bygger på Rust och Electron så kan apputvecklaren enklare utveckla funktioner och optimeringar som fungerar på flera plattformar. Det sparar tid och resurser, men betyder även användarna kan tvingas stå ut med snäppet sämre prestanda.

Electron är ett kritiserat sätt att dela kodbasen på det här sättet, och kritiken mot 1Password har inte varit nådig när appen var i beta-stadie. Användare har riktat stark kritik mot hur utvecklingen har fortskridit

Inte minst det nya utseendet har varit under luppen och hardcore-användare har ventilerat sitt missnöjde över designen som nu liknar webbversionen mycket mer. Det finns även ett mörkt läge för den som föredrar det.

Kanske lägger sig tonen lite efter den officiella lanseringen, men utvecklarna har tveklöst mycket kvar att göra för att 1Password ska fungera så optimalt som möjligt.

Läs mer: Nu fungerar 1Password optimalt med macOS Big Sur

Om du vill ladda ner och prova 1Password för WIndows gör du det här. Den nya versionen finns även för macOS, men då som beta-version vilken vi rekommenderar att du undviker i skrivande stund.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.