Dela dina lösenord med 1Password – nu är det ännu enklare

Funktionen Psst! skapar en länk som du kan dela med andra

1password Logo

Lösenordshanteraren 1Password har uppdaterat sin tjänst så att du delar dina lösenord enklare. När du vill att någon annan ska ta del av ett lösenord använder du bara funktionen “Psst!”.

Låter det skumt? Det är det inte, vi lovar. Med Psst! delar du inloggningsuppgifter till exempelvis vänner och familj som inte har ett eget konto på 1Password.


Läs mer:

Med Psst! delar du inloggninguppgifter via smarta länkar

Med Psst! skapas en unik länk som ger mottagaren inloggningsuppgifterna på ett säkert och snyggt sätt. Du kan välja att länken ska vara aktiv från en timme och upp till 30 dagar.

En säkerhetsfunktion är att du kan välja att bara utvalda personer med rätt mejladress får tillgång till dina länkar. Mottagaren behöver då bekräfta att denne har åtkomst till rätt mejl för att länken ska fungera.

Fördelen med nya funktionen är att du slipper dela lösenord genom att kopiera och klistra in dem i exempelvis meddelande-appar eller liknande. Det är ett otryggt och farligt sätt att dela inloggningsuppgifter eftersom risken att de kommer på villovägar ökar.

Nämnvärt är att 1Password endast delar lösenordet som du använder för stunden med Psst!. Om du ändrar lösenordet eller användarnamnet efter delningen så kan mottagaren av länken INTE se dina ändringar.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.