Är nya Tile Pro / Tile Mate vattentålig eller vattentät?

Tile Pro 2021
Tile Pro 2021

Tile har släppt helt nya bluetooth-spårare i serierna Pro och Mate. En av de stora nyheterna är en omarbetad design där båda modellerna blivit snäppet bättre på att stå emot vatten.

Skillnaden i vattentålighet är riktigt stor. Vi rekommenderar inte att du testar vattentåligheten med flit, men nya Tile Pro och Mate är åtminstone på pappret en rejäl uppgradering för dig som ofta är ute i regn.

Läs mer: Här är nya Tile Pro och Tile Mate (2021)

Tile Mate 2021
Tile Mate 2021

Nya Tile Pro och Mate har IP67-klassning

Med sin nya och förbättrade design klarar Tile Pro och Mate kraven för IP67-klassning.

Det betyder att de i teorin klarar nedsänkning till en meters djup i 30 minuter. I praktiken betyder det att de klarar lättare regn och stänk under en kortare period.

Det betyder också att de absolut inte står emot högt vattentryck, exempelvis om du skulle slå dem mot en vattenyta eller spruta med en vattenslang på dem.

Läs mer: Tile Ultra – bluetooth-spårare med Ultra Wideband (2022)

Gamla Tile Pro och Mate har IP55-klassning

Skillnaden mot de äldre Pro- och Mate-modellerna är markant. De har nämligen bara IP55-klassning vilket indikerar en mycket sämre vattentålighet.

Med IP55-klassning kan du i princip bara stänka lite vatten om det ska vara riskfritt. Enheten måste även torkas av direkt för att minska risken för skador.

Läs mer: Är Apple AirTag vattentät / vattentålig?

Apple AirTag

Samma vattentålighet som Apple AirTag

Med IP67-klassning så har Tile Pro och Mate exakt samma vattentålighet som konkurrenten Apple AirTag.

Precis som Apple AirTag så ska du aldrig applicera högt vattentryck på enheterna eftersom de inte är designade för att klara det.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.