Tile Ultra – bluetooth-spårare med Ultra Wideband (2022)

tile ultra illu 2021

Tile har släppt nya modeller i Mate- och Pro-serien. Bluetooth-spårarna har fått fler säkerhetsfunktioner och är mer användarvänliga än någonsin.

Den största nyheten är dock nya flaggskeppsmodellen Tile Ultra som har Ultra Wideband-stöd. Det betyder att Tile äntligen har en spårningsbricka som kan mäta sig med Apple AirTag.

Läs mer: Recension av Tile Mate 2020 och Tile Slim 2020

Tile Ultra använder både Bluetooth och Ultra-Wideband (eller bara kort UWB) för att ansluta till enheter samt skicka positionsdata. Tillsammans ger de en mycket exakt spårning så att du hittar din spårningsbricka snabbare.

Ultra Wideband-stödet fungerar precis likt Apple AirTag och Samsung SmartTag Plus med såväl Android som iOS.

Med nya Tile-appen finns även ett nytt AR-läge (Augmented Reality) där man med hjälp av kameran visar spårningsbrickans position i rummet. Riktigt praktiskt när det är bråttom att hitta exempelvis nycklarna.

Andra förbättringar till Tile Ultra, och som även finns i de förbättrade varianterna i Mate- och Pro-serierna är längre Bluetooth-räckvidd, en mjukare design, högre ljudnivå från inbyggda högtalaren och förbättrad vattentålighet.

Läs mer: Detta måste du veta om Tile Pro och Tile Mate 2020

Tile Ultra släpps vid ett ännu okänt datum under nästa år. Det är inte heller känt hur mycket modellen kommer att kosta. Med tanke på att nya Tile Pro kostar 359 kronor, vilket är ungefär vad Apple AirTag kostar, så kan vi räkna med ett snäppet högre pris för Tile Ultra.

Frågan är vad Tile Ultra erbjuder för en högre prislapp som kan locka Apple-användarna till att lämna AirTag, vad tror du?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.