Här är nya Tile Pro och Tile Mate (2021)

Tile Mate 2021
Tile Mate 2021

Tile har släppt nya spårningsbrickor i serierna Pro och Mate. De nya modellerna har fått ett omarbetat utseende, bättre vattentålighet och längre battertid.

Tile har även presenterat en ny flaggskeppsmodell kallad Tile Ultra. Den har Ultra Wideband-stöd och släpps först under 2022. Exakt när är oklart, men du kan läsa mer om modellen här.

Läs mer: Recension av Tile Mate 2020 och Tile Slim 2020

Tile Pro 2021
Tile Pro 2021

Tile Pro (2021)

Den dyrare och mer påkostade modellen är nya Tile Pro med sin avlånga design som har fått ett mer slimmat utseende.

Tile Pro ståtar med lång räckvidd på maximalt 120 meter och använder Bluetooth för anslutning till din mobiltelefon. Med det förborrade hålet fäster du enkelt brickan i exempelvis nyckelknippan eller i väskan.

Det finns även en inbyggd högtalare som spelar ljud när du tappar bort din Tile Pro. Högtalaren har förbättrats så att signalen spelar ännu högre än förra modellen från 2020.

En annan förbättring är att designen har en kapslingsklass på IP67 vilket betyder att vädertåligheten har förbättrats. Enligt Tile ska spårningsbrickan kunna nedsänkas i 1 meter med vatten i upp till 30 minuter, men vi nöjer oss med att kalla den lätt vattentålig (vilket är mer rimligt).

Cirkapriset för nya och förbättrade Tile Pro för 2021 är 359 kronor. Det är ungefär lika mycket som en Apple AirTag som har Ultra Wideband-stöd – något Tile Pro saknar.

Läs mer: Detta måste du veta om Tile Pro och Tile Mate 2020

Tile Mate 2021
Tile Mate 2021

Tile Mate (2021)

Tile Mate är syskonmodellen med en lägre prispunkt och snäppet sämre funktioner än den dyrare Pro-modellen.

Designen påminner om föregångaren från 2020, men kanterna har blivit rundare och hela spårningsbrickan är bekvämare att hålla. Den har blivit lite mjukare i utseendet helt enkelt.

Precis som Tile Pro så finns ett förborrat hål för exempelvis nyckelknippan och en inbyggd högtalare som låter ännu högre än föregångaren.

Räckvidden på Tile Mate är betydligt sämre än med Tile Pro, bara 75 meter mot 120 meter i den dyrare modellen. Det är samtidigt en välkommen ökning i räckvidd med 25 procent mot gamle Tile Mate, så en förbättring ändå.

Tile Mate är vattentålig enligt IP67 och klarar nedsänkning till 1 meter i 30 minuter, precis som Tile Pro. Det inbyggda batteriet klarar upp till tre års drift och går inte att byta. När batteriet är slut ska hela enheten slängas.

Cirkapriset på Tile Mate är 259 kronor.

Introduktion till nya Tile Pro, Mate, Slim och Tile

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.