Ny firmware till AirPods Pro & AirPods 3 (november 2021)

apple airpods 3 third gen 2021

Apple har släppt en uppdatering till mjukvaran i AirPods Pro och AirPods 3 (tredje generationens). Uppdateringarna släpptes den 16 november och rullades ut globalt på alla marknader samtidigt.

Apple avslöjar i princip aldrig vad som är nytt med nya firmware-versioner. Vi kan därför bara gissa oss till vilka förändringarna är. Dessutom går det inte att tvinga sina AirPods att uppdateras, de sköter processen automatiskt.

Läs mer: Konversationsförstärkning till AirPods Pro med ny firmware (version 4A400)

Den senaste uppdateringen som släpptes till AirPods Pro är version 4A400. Den kom tidigt i oktober och introducerade funktionen ”Conversation Boost” som gör att du med ett knapptryck förstärker talet hos personer i omgivningen.

airpods pro conversation boost
Förra firmware-uppdateringen gav Conversation Boost till AirPods Pro. Foto: Apple

Av nya firmware-versionen till AirPods Pro att döma så är 4A402 en mindre uppdatering med bara ett fåtal förändringar och nyheter. Sannolikt handlar det mest om optimeringar och buggfixar snarare än nya funktioner.

För AirPods 3 så är 4B66 (nej, vi har inte glömt några tecken i versionsnumret) den första uppdateringen någonsin. Den tidigare, medföljande versionen är 4B61. Och precis som tidigare nämnt så är det i skrivande stund oklart vilka nyheter som den tillför.

Läs mer: Ny reklamfilm för AirPods Pro lyfter fram brusreducering & transparent läge

Så kollar du firmware-versionen i dina AirPods

  1. Anslut dina AirPods Pro till en iPhone, iPad eller iPod Touch
  2. Öppna Inställningar
  3. Gå till Allmänt > Om > Välj dina AirPods
  4. Kolla vad som står till höger om “Version av fast programvara”
Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.