Använd Tidal helt gratis – ny kostnadsfri plan med reklam

Tidal logo

Strömma musik helt gratis med Tidal. Den populära musiktjänsten har gjort sig en namn inom musikindustrin med ett brett utbud av högupplöst musik – och nu lanserar Tidal nya möjligeter för lyssnarna md två nya abonnemangsnivåer.


Den största nyheten är att Tidal äntligen har en gratisnivå för användare som inte vill betala en månadskostnad. Istället är den strömmade musik finansierad av reklam som spelas med jämna mellanrum, mycket likt hur Spotify gör med sin kostnadsfria musiktjänst.

Läs mer: Dolby Atmos på Tidal – surroundljud i dina hörlurar / högtalare

Gratis att lyssna på Tidal – men begränsad ljudkvalitet

Att lyssna gratis har sina nackdelar för den som vill ha det bästa som Tidal har att erbjuda. Ljudkvaliteten är begränsad till bara 160 kbps, mycket lägre än den första betalnivån som har nära dubbla på 1 411 kbps.

Med det sagt så har du full tillgång till hela Tidals utbud av låtar och album, men det kanske är en klen tröst för den som har dyrare ljudutrustning och gyllene öron. Gratis är det i alla fall, till skillnad från de två andra abonnemangen som Tidal erbjuder nu.


tidal player ios ipados 2021

Standardabonnemanget som kostar ungefär en hundralapp har äntligen stöd för förlustfri komprimering och är högupplöst, något du tidigare tvingades betala ett premiumpris för med Tidal. Vi gissar här att pressen från Amazon Music HD, Apple Music och Spotify börjar ta ut sin rätt för Tidal som behöver möta konkurrensen på nya vis.

Läs mer: Amazon Music HD utmanar Tidal med högupplöst ljud

Tidal HiFi Plus är flaggskeppet som kostar mest

Om du vill ha det absolut bästa som Tidal har att erbjuda så är det HiFi Plus som gäller. Här får du bäst ljudkvalitet med stöd för rumsligt ljud som Dolby Atmos och Sony 360 Audio.

Det är också bakom HiFi Plus som Tidal gömmer alla låtar och album som kan spelas i Master Quality Authenticated (MQA). Ett mycket omdiskuterat format som är lika kritiserat som det är hyllat. För att spela MQA krävs att du har en högtalar- eller hörlursförstärkare som stöder formatet.

För mer information om vad Tidal erbjuder kan ni läsa på den officiella webbsajten här.