Bilder från Horizon Forbidden West på en Playstation 4 (grymt snygga!)

horizon forbidden west mammoths

Horizon Forbidden West släpps till både PS5 och PS4 under 2022. Det är ingen högoddsare att spelet kommer att se fantastiskt vackert ut på den nyare spelkonsolen, men hur är det egentligen med Playstation 4?

Efter den minst sagt olyckliga lanseringen av Cyberpunk 2077 där PS4-versionen (och Xbox One) var helt katastrofal så är det inte konstigt om många spelare ställer sig frågande till hur Horizon Forbidden West kommer att se ut och prestera.

Läs mer: Ny trailer till Horizon Forbidden West visar nya fiender (december 2021)

Hur väl Horizon Forbidden West kommer att fungera vet vi inte idag och lär inte veta förrän spelet släpps. Men med nya skärmdumpar från spelet på Playstation 4 vet vi åtminstone att det blir bländande snyggt.

Det är spelstudion Guerrilla Games som har släppt fyra skärmdumpar från Horizon Forbidden West på Sonys äldre spelkonsol. Och det är alltså inte ens PS4 Pro vi pratar om, utan den ännu långsammare modellen.

Läs mer: Se bilder & video från nya Horizon Forbidden West till Playstation 5 här

Bilderna visar inget nytt och spektakulärt. Allt är känt sen tidigare efter de många skärmdumpar och videor som Guerrilla Games släppt sedan Horizon Forbidden West presenterades första gången.

Den stora frågan är nu hur väl (eller dåligt) spelet flyter på Playstation 4-serien. När Horizon Forbidden West visades första gången var det som en Playstation 5-exklusiv speltitel, trots att spelet initialt var tänkt att släppas enbart på Playstation 4, men med fördröjningar så hann nya konsolen göra debut.

Nu hoppas vi att Guerrilla Games är modiga nog att släppa en video som avslöjar spelets prestanda på Playstation 4, men det lär nog dröja ett tag till innan vi får se någon sådan. Eller vad tror du?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.