Se bilder & video från nya Horizon Forbidden West till Playstation 5 här

horizon forbidden west aloy bow

Horizon Forbidden West är en officiell efterföljare till hyllade och populära Horizon Zero Dawn. Spelet är exklusivt för Playstation 5 för att kunna nyttja spelkonsolens alla fördelar.

Det är knappast någon underdrift om vi säger att Horizon Forbidden West var en av de topp tre största spelen som visades på Sonys live-evenemang för Playstation 5 tidigare i juni.

Fans till Horizon Zero Dawn har väntat på en efterföljare ända sen den initiala lanseringen under 2017 – och äntligen vet vi att ett andra spel är under utveckling. Och det ser ruskigt bra ut dessutom! Bara kolla på bilderna här under så förstår ni vad vi menar.

Lästips: Se bilder & video från nya Demon’s Souls till Playstation 5 här

Horizon Forbidden West har mer av allt som gjorde första spelet så populärt. Enorma robotar som har blivit ännu större. Stora, öppna områden med bländande grafik så långt ögat kan nå.

Vi kan i trailern se att Aloy har blivit mycket bättre på att simma och att hon har någon form av andningsapparat som gör att hon kan hålla sig under vatten. Därmed räknar vi med helt nya dimensioner till spelet som tar vår antagonist långt under vattenytan i Horizon Forbidden West.

Det är så klart lite tråkigt att Horizon Forbidden West är exklusivt till Playstation 5. Alla fans som köpte första spelet till Playstation 4 är kanske inte speciellt sugna på att betala många tusenlappar för både en ny spelkonsol och spelet.

Det finns så klart stora fördelar i att bara optimerar för Playstation 5. Utvecklaren Guerilla Games behöver inte ta hänsyn till långsammare hårdvara i Playstation-serien vilket öppnar för extrem optimering för grym grafik och hög bildvisningsfrekvens.

Vilka spelkonsoler fungerar Horizon Forbidden West till?

Horizon Forbidden West är exklusiv till Playstation 5. Originalspelet Horizon Zero Dawn fungerar bara med Playstation 4 (och inom kort även PC). Det är sannolikt att Horizon Zero Dawn optimeras för Playstation 5 efter spelkonsolens lansering.

När släpps Horizon Forbidden West?

Det finns inget lanseringsdatum för Horizon Forbidden West i skrivande stund. Inte ens en bred tidsram att förhålla sig till.

Hur mycket kostar Horizon Forbidden West?

Räkna med ett fullpris kring 599 kronor till 699 kronor. Det är normal prissättning för ett helt nytt spel till Playstation-serien. Det är inte känt om Horizon Forbidden West får en Special Edition eller Collectors Edition, två versioner som brukar kosta betydligt mer än bara spelet.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.