Se bilder & video från nya Ratchet & Clank: Rift Apart till Playstation 5 här

Ratchet Clank Rift Apart 1

Ratchet & Clank: Rift Apart är en officiell efterföljare till populära Ratchet & Clank för Playstation 4. Det nya spelet Rift Apart är snyggare, större och har nya karaktärer.

Bland annat får vi en ny, kvinnlig Lombax vars namn ännu inte är avslöjat. Vi vet inte heller om vi kan spela karaktären, men det vore ingen högoddsare att det blir möjligt.


Lombax-rasen är extremt ovanlig så att stöta på en sådan karaktär är minst sagt spännande för alla fans till spelserien.

Ratchet & Clank: Rift Apart har en hittills okänd berättelse. Men från de skärmdumpar och den trailer som släppts vet vi en hel mängd detaljer långt före lanseringen.

Lästips: Se bilder & video från nya Horizon Forbidden West till Playstation 5 här

Bland annat vet vi att Ratchet & Clank: Rift Apart bjuder på interdimensionella resor med hjälp av maskhål eller revor i den verklighet vi känner till idag.

Kanske är resorna möjliga tack vare den Dimensionator som Lombax-rasen använder för att undgå total utrotning i Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction.

Det är också möjligt att den kvinliga Lombax-karaktären kommer från den dimension som rasen flydde till.

Eftersom Ratchet & Clank: Rift Apart är en speltitel som släpps exklusivt till Playstation 5 så kan utvecklaren dra full nytta av spelkonsolens supersnabba hårdvara. Bland annat den extrema SSD-disken som kan göra spelet i princip helt laddningsfritt för användaren.

Vi vet också att Ratchet & Clank: Rift Apart har stöd för ray-tracing vilket ger naturtrogen ljussättning och dynamiska skuggor som är mer verklighetsliknande än något annat Ratchet & Clank: Rift Apart-spel.

Det första Ratchet & Clank-spelet släpptes till Playstation 2 för 18 år sedan – under 2002. Sedan dess har ett ett stort antal efterföljare släppts, bland annat det senaste till Playstation 4 med namnet Ratchet & Clank. Ett spel som har samma namn som första spelet i serien och som släpptes 2016 med modern grafik.

Lästips: Se bilder & video från nya Demon’s Souls till Playstation 5 här

Är Ratchet & Clank: Rift Apart exklusiv för Playstation 5?

Ja, Ratchet & Clank: Rift Apart är en Playstation 5-exklusiv speltitel. Det finns i skrivande stund inga indikationer på att Ratchet & Clank: Rift Apart kommer att släppas till Playstation 4-serien.

När släpps Ratchet & Clank: Rift Apart?

Det finns inga uppgifter om när Ratchet & Clank: Rift Apart släpps. Så fort det finns information lanseringsdatum uppdaterar vi artikeln.

Hur mycket kostar Ratchet & Clank: Rift Apart?

Räkna med ett fullpris kring 599 kronor till 699 kronor. Det är normal prissättning för ett helt nytt spel till Playstation-serien. Det är inte känt om Ratchet & Clank: Rift Apartfår en Special Edition eller Collectors Edition, två versioner som brukar kosta betydligt mer än bara spelet.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.