Geforce Now till Android TV – nu kan Nvidia bredda speltjänsten

Nvidia Geforce Now

Speltjänsten Geforce Now är på gång till fler enheter med Android TV. Det går att utläsa från en ändring på Nvidias sida över Geforce Now-kompatibla enheter som nu listar TV-boxen LG UHD3.

LG UHD3 är en TV-box som inte går att köpa utanför Sydkorea i skrivande stund. Och boxen sig själv är inte speciellt intressant för oss i Sverige – det är själva nyheten att enheten stöds av Geforce Now som är det viktiga.


Det indikerar nämligen att Nvidia kommer att öppna sin tjänst mycket bredare framöver med större stöd för Android TV-enheter.

Exakt när och om det överhuvudtaget kommer att ske återstår att se. Men om Geforce Now ska konkurrera på allvar med Stadia och andra streamingtjänster för spel så behöver de bredda sig.

Nvidia Geforce Now
Promo för Geforce Now © Nvidia

Idag stöder Geforce Now de Nvidias egna Android TV-boxar i Shield TV-serien. De är kraftfulla och mycket funktionsrika samt har officiella handkontroller – de perfekta följeslagarna till Geforce Now.

Eftersom vi inte vet vilka specifikationer som Geforce Now kan kräva av andra Android TV-enheter så är det svårt att gissa vilka som får stöd. Omtalade Android TV ”Sabrina” lär inte få det med tanke på att Google är tillverkaren och Stadia är en konkurrent till Geforce Now.

LG UHD3 är knappast någon högpresterande modell, så vi gissar att kraven är ganska låga. SoC-kretsen är en 1.6GHz Synaptics (Marvell) VideoSmart BG5CT med 2GB tillhörande RAM-minne. Grafikkretsen är PowerVR GE8310. En klart prestandasvagare maskin än Nvidia Shield TV, och snäppet under Android TV ”Sabrina” från Google.

Artikeln uppdateras med mer information när sådan finns.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.