Allmänt

Nya Chromecast Ultra: 4K, HDR & fjärrkontroll

En ny Google Chromecast Ultra kan släppas under 2020. Uppgifter pekar på en uppgraderad variant med fysisk fjärrkontroll och Android TV. En nya generationens modell med stora förbättringar.

Andra generationens Chromecast Ultra har kodnamnet Sabrina och har stöd för såväl 4K-upplösning som HDR. För anslutningar används både trådlöst WiFi och Bluetooth.

Med den tillhörande fjärrkontrollen ska man kunna kontrollera nya Chromecast Ultra på ett sätt som påminner om en korsning av Daydream View och Apple TV-kontrollen.

Fjärrkontrollen har inbyggd mikrofon och en dedikerad knapp för Google Assistant. Vilket inte låter speciellt förvånande.

Vad som däremot är mer oväntat är att fjärrkontrollen ska kunna programmeras för din TV så att du slipper din vanliga TV-fjärrkontroll.

Nya Chromcast Ultra är för den breda användarskaran

Amerikanska kontrollmyndigheten FCC har fjärrkontrollen på sitt bord, så vi vet att den är på gång.

Själv Chromecast Ultra-enheten påminner rent visuellt om tredje generationens Chromecast-modell. Designen är lite rundare med en Google-logotyp och HDMI-anslutning. Inga konstigheter egentligen.

Enligt uppgift ska nya Chromecast Ultra-modellen marknadsföras till den bredare massan. Målet är att fylla ett behov hos användare som vill ha en enkel Chromecast med fullt Android TV-stöd och som vill ha appar likt YouTube, Netflix, Disney+ och fler.

Idag finns inga uppgifter om pris eller lanseringsdatum. Befintliga Chromecast Ultra kostar hela 775 kronor. Tredje generationens Chromecast (med bara 1080p) kostar ungefär hälften, eller cirka 390 kronor.

Taggar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close