Se bilder & video från nya Demon’s Souls till Playstation 5 här

demons souls 1440p 3

Demon’s Souls får en remake till Playstation 5. Spelet är omarbetat från grunden för att dra nytta av den mycket kraftfulla spelkonsolen – bland annat med högupplöst grafik. Här ser du bilder och trailer från Demon’s Souls.

Spelet handlar om en ensam riddarkaraktär som ger sig in i ett dimmbeslöjat Boletaria för att undersöka vad som döljer sig där. Vad riddaren hittar är hänsynslösa demoner som äter själar för att öka sin demoniska kraft.

Demon’s Souls släpptes initialt under 2009 och har fått såväl ett kultfölje som flera efterföljande spel på samma tema från utvecklaren. Bland annat Bloodbourne och Dark Souls-serien.

Lästips: Se bilder & video från nya Horizon Forbidden West till Playstation 5 här

Alla indikationer pekar på att Demon’s Souls blir nära identisk till originalspelet rent gameplaymässigt. Det betyder att alla vapen, magiska egenskaper, stridssystem, banor och fiender väntas vara exakt som originalet. Men räkna samtidigt med att Bluepoint Games har en del ändringar i bakfickan också.

Många detaljer kommer sannolikt att få optimeringar för bättre balansering av spelet. Kanske får vi även nya banområden och bossar som extra körsbär på toppen av tårtan. Det pratas exempelvis om att Land of the Giants som inte var åtkomligt i originalet kan bli tillgänglingt i remake-versionen.

Det saknas fortfarande många detaljer om Demon’s Sould idag, men lite detaljer har åtminstone släppts.

Vi vet exempelvis att remake-versionen har ett unikt ”Fractured Mode” – vad nu det innebär – och att spelet använder ray-tracing-stödet i Playstation 5. Räkna alltså med supersnygg grafik med naturtrogen ljussättning och skuggvisning.

En annan detalj är att man kan välja mellan två olika spellägen för bättre grafik eller högre bildvisningsfrekvens. Så antingen bra bild och 30 fps eller snäppet sämre bild men 60 fps är vår gissning. Och det är en inte obetydlig skillnad i bildvisningsfrekvens för ett spel som handlar om extrem precision.

Var kan jag spela Demon’s Souls?

Demon’s Souls är exklusiv till Playstation 5. Därmed kan utvecklaren Bluepoint Games lägga fullt fokus på att ta alla fördelar från spelkonsolen till spelet, utan att behöva tänka på Xbox- eller äldre Playstation-hårdvara.

När släpps Demon’s Souls till Playstation 5?

Det finns inget lanseringsdatum för Demon’s Souls idag. Playstation 5 släpps under 2020 års senare del, runt julhelgen. Räkna med lansering tidigast på spelkonsolens lanseringsdag.

Hur mycket kostar Demon’s Souls?

Räkna med ett fullpris kring 599 kronor till 699 kronor. Det är normal prissättning för ett helt nytt spel till Playstation-serien. Det är inte känt om Demon’s Souls får en Special Edition eller Collectors Edition, två versioner som brukar kosta betydligt mer än bara spelet.

Hur stor skillnad i grafik är det mellan Demon’s Souls till PS3 och PS5?

Utan att ha spelat Demon’s Souls så är det svårt att peka på precis alla förbättringar. Men bara att se skärmdumpar och teaser-trailern visar på mycket stora förbättringar. Bara kolla bilderna ovan där vänstra visar en Vanguard-demon från PS3-versionen och den högra samma monster i PS5-versionen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.