Allmänt

Xiaomi Mi Band 5 – allt om aktivitetsarmbandet

Xiaomi Mi Band är en serie aktivitetsarmband i budgetklassen som blivit mycket omtyckta på marknaden. Senaste modellen släpptes i juni 2019 – och nu kommer uppgifter om nästa års Mi Band 5.

Obs! Bilden till artikeln visar en Mi Band 4 eftersom det inte finns bilder på Mi Band 5 än.

Xiaomi Mi Band 5 har inbyggt NFC-stöd

Enligt nya uppgifter kommer Xiaomi Mi Band 5 att ha internationellt NFC-stöd direkt från start. Det betyder både att aktivitetsarmbandet har en NFC-krets samt att mjukvaran tillåter användning.

Fram tills idag har vi vetat att Mi Band 5 har en NFC-krets, däremot inte huruvida den är aktiverad utanför den kinesiska marknaden eller inte.

NFC är nödvändigt för bland annat kontaktlösa betalningar i butik och gör det lättare att snabbt parkoppla aktivitetsarmbandet med kompatibla mobiltelefoner och hörlurar.

Mi Band 4 har stöd för NFC – men bara i Kina

Befintliga Mi Band 4 har också en NFC-krets, men bara om du köper aktivitetsarmbandet från Kina.

Den internationella modellen som säljs utanför den kinesiska marknaden saknar NFC-kretsen, något som gör att en del väljer att importera modellen direkt från kinesiska butiker.

Anledningen till varför Xiaomi inte släppt NFC-stöd utanför Kina är inte känt idag. Inte heller vet vi anledningen till varför stödet kommer med nästa års modell.

När släpps Xiaomi Mi Band 5?

Xiaomi har inte gått ut med ett officiellt datum för lanseringen av Mi Band 5. Däremot har vi fått indikationer från tillverkaren om att lanseringen sker i oktober 2020.

Det släpps en ny Mi Band-modeller varje år. Xiaomi Mi Band 4 släpptes i juni 2019, och Mi Band 3 introducerades i slutet på maj 2018.

Om Xiaomi väljer att släppa Mi Band 5 under oktober månad betyder det att tillverkaren skjuter på lanseringarna ytterligare. Däremot hålls inte den årliga lanseringen rent månadsmässigt.

Vad är Xiaomi Mi Band?

Xiaomi Mi Band är en populär serie med aktivitetsarmband från kinesiska tillverkaren Xiaomi.

Mi Band-serien är budgetorienterad och kostar från några hundralappar och uppåt beroende på modell. Den i skrivande stund senaste modellen är Mi Band 4, och den kan du köpa för runt 400 kronor inklusive moms.

Xiaomi Mi Band-modellerna har alla de vanligaste sensorerna för aktivitetsmätning. Du kan ansluta armbandet till din mobiltelefon för att få aviseringar vid inkommande meddelanden och samtal, och uppdatera med ny mjukvara.

Taggar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close