Google Assistant till Fitbit-aktivitetsarmband – snart kan det fungera

fitbit-google-logos

Google Assistant kan snart fungera med aktivitetsarmband från Fitbit. Det avslöjar referenser till den digitala assistenten i den officiella Fitbit-appen till Android.

  • Referenser pekar på Google Assistant-stöd i Fitbit-appen
  • Oklart när implementeringen kan användas
  • Google köper Fitbit – om konkurrensmyndigheterna inte säger nej
  • Lästips: Google vill köpa Fitbit

Google Assistant är ett utmärkt sätt att röststyra olika, smarta funktioner i exempelvis mobiltelefonen eller på mediaspelaren. Och med stöd i aktivitetsarmband från Fitbit blir det enklare än någonsin att använda assistenten.


Varken Fitbit eller Google har officiellt bekräftat att Assistant kommer till aktivitetsarmbanden. Men det finns tydliga referenser i Fitbit-appen som pekar på att stöd är på gång.

Det är webbsajten 9to5google som har hittat referenserna och skriver om det på sin webbsajt.

Sen tidigare fungerar Amazon Alexa med Fitbit-armbanden, men den assistenten har ett mycket begränsat språkstöd och svenska fungerar inte. Google Assistant har däremot ett brett stöd även på svenska marknaden.

En annan detalj som pekar på hög sannolikhet att Google Assistant kommer till Fitbit-armband är att tillverkaren sannolikt blir uppköpt av Google. En affär som är bekräftad och de två företagen är överrens om ett uppköp. Det som saknas nu är ett godkännande från amerikanska konkurrensmyndigheter.

Vidare vet vi att Fitbit faktiskt bad Google om tillåtelse att använda Google Assistant redan förra året; då fick Fitbit avslag av en ännu okänd anledning.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.