Alla prylar som Apple slutade sälja under 2021

Fem prylar som slutade tillverkas och säljas under förra året

Apple Logo
Bild: Jimmy Jin, Unsplash

Varje år presenterar Apple en mängd nya och spännande produkter. Och lägger ner såväl tillverkningen som försäljningen av andra. Under 2021 slutade Apple att sälja fem produkter som du kan läsa mer om här under.

Läs mer: Apple tipsar om 10 saker du kanske inte visste om iOS (video)

5 prylar som Apple inte längre säljer

apple-iphone-xr

iPhone XR

När Apple lanserade iPhone 13-serien i september förra året så passade de på att pensionera iPhone XR. Det var en av de sista modellerna på marknaden med LCD-skärm och är i skrivande stund fortfarande en hygglig mobiltelefon i budgetklassen (för att vara en iPhone vill säga).

Apple HomePod Translucent

HomePod

När Apple lade ner den dyra (men samtidigt påkostade) HomePod var det kanske ingen som var speciellt förvånad. Företaget hade bit för bit flyttat intresset till HomePod Mini och i mars togs HomePod bort från Apples butikshyllor. Än i dag går den dock att köpa i begränsad mängd hos vissa återförsäljare

Apple iMac Pro 2017

iMac Pro

I mars 2021 lade Apple ner försäljningen av iMac Pro. Samma månad som smarthögtalaren HomePod. Den här modellen introducerade sent under 2017 och fick förvånansvärt lite kärlek av Apple under sin livslängd, något som kritiserades av både användare och recensenter.

apple space gray accessories magic keyboard trackpad mouse 2021
Apple

Tillbehören i Space Gray Magic-serien

Bara månaderna efter att Apple slutat tillverka och sälja iMac Pro så lade företaget ner Space Gray Magic-serien. Den hade bland annat Magic Keyboard, Magic Mouse 2 och Magic Trackpad. Alla tillbehören går fortfarande att köpa separat i silvervarianten idag.

apple imac 21 okt 2021

iMac 21.5″

I oktober 2021 slutade Apple tillverka och sälja iMac 21.5″ vilket är en av de lite billigare, sämre konfigurerade modellerna i sortimentet. En instegsmodell som lämnade lite extra plats åt den betydligt mer kraftfulla M1-varianten md 24-tumsskärm som släpptes ett halvår tidigare.

Läs mer: Här är Apples prylar som INTE får iOS 16 & iPadOS 16

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.