Här är Apples prylar som INTE får iOS 16 & iPadOS 16

iPhone 6s och första generationens iPhone SE hamnar i kylan

Apple iPhone 6s

Räkna inte med att din iPhone 6s eller iPhone SE (2016) kan uppdateras med iOS 16 senare under 2022. Ett nytt rykte säger att båda exkluderas av Apple när nya versionen släpps.

Det är franska webbsajten iPhonesoft som säger sig ha uppgifter om Apples val av mobiltelefoner och surfplattor som får nästa stora uppdatering av iOS och iPadOS.

Läs mer: Första beta-versionen av iOS 15.3 & iPadOS 15.3 är släppt

Förutom att iPhone 6s och iPhone SE (2016) inte får iOS 16 så menar iPhonesoft att iPad mini 4, iPad Air 2, iPad (5:th Generation) och iPad Pro (1:st Generation) inte får iPadOS 16.

Huruvida listan stämmer återstår att se, men även om de exkluderas så går användarna inte helt lottlösa. Apple uppdaterar fortfarande iOS 15 och iPadOS 15 med säkerhetsfixar efter att iOS 16 och iPadOS 16 släppts.

Om vi ser till hur länge Apple har underhållit sina gamla mobiltelefoner så är det rimligt att iPhonesoft har rätt i sina påståenden. iPhone 6s släpptes sent under 2015 och iPhone SE tidigt 2016.

Apple har därmed underhållit modellerna i mer än sex år när nya iOS och iPadOS släpps under 2022.

Läs mer: Se alla iPhone-reparationer med iOS 15.2 – så kollar du servicehistoriken

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.