Varningen: Uppdatera din My Cloud NAS snarast

Håll koll på den 15 januari och 15 april

wd-my-cloud

Western Digital varnar sina användare och uppmanar skarpt alla att uppdatera sina My Cloud-enheter med ny firmware snarast möjligt.

Anledningen till varningen är att My Cloud-enheter som stöder My Cloud OS 5 inte kommer att fungera korrekt med äldre versioner inom kort.


Läs mer: Western Digital fixar INTE sårbarheter i My Cloud OS3

15 januari och 15 april är viktiga datum för My Cloud-användare

Den 15 januari slutar Western Digital att ge stöd åt extern filåtkomst, tekniskt support och säkerhetsfixar på nyare My Cloud-enheter som inte kör My Cloud OS 5.

Fyra månader senare, den 15 april, lägger Western Digital ner stödet för extern filåtkomst för alla versioner av My Cloud OS än senaste version 5.

My Cloud OS 5 is a major and fundamental security release that provides an architectural revamp of our older My Cloud firmware and adds new defenses to thwart common classes of attacks.

Western Digital

Därmed kommer användare av äldre lagringsenheter bara att nå sina filer lokalt på det egna nätverket eller vid direktåtkomst till NAS:en.

Anledningen är att stödet för äldre versioner av My Cloud OS läggs ner, vilket betyder att säkerhetsfixar inte kommer att släppas. Det ökar risken för hackerattacker och dataförlust. Och det är inget Western Digital tänker riskera.

Därför stänger företaget den dörren och kräver lokal filåtkomst för att minimera riskerna.

Läs mer: Allvarlig säkerhetsbrist i WD My Cloud

Vill att gamla enheter byts mot nyare My Cloud-modeller

Det finns så klart en annan anledning också. Och det är att ge användarna av äldre My Cloud-prylar ett incitament till att uppgradera med nyare enheter.

Oavsett så är det viktigt att du kollar om just din NAS kan uppdateras och är så fall ska du inte vänta! Uppdatera och säkra dina framtida säkerhetsfixar!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.