Firefox kraschar på Windows 10 & 11 med AMD-processor – fixat med version 95.0.1

Både Firefox 95.0.1 och 95.0.2 löser kraschbuggar för Windows-datorer med AMD-processor

Mozilla Firefox Brand Logo

Använder du Firefox på en Windows-dator med processor från AMD? Då ska du uppdatera till Firefox 95.0.1 eller senare så fort du kan. Anledningen är att äldre versioner av webbläsaren kan krascha på AMD-baserade datorer.

Buggen som ställer till det för användarna är inte okänd för Mozilla, men den har hittills varit så pass ”snäll”, dvs inte påverkat speciellt många, att den inte prioriterats av utvecklarna. Fram tills nu.


Läs mer: Mozilla Firefox 95 släppt för macOS – stora prestandaförbättringar

Enligt utvecklaren Randell Jesup på Mozilla noterade företaget en kraftig ökning av Firefox-krascher som kunde härledas till buggen. Från ungefär 500-1000 krascher dagligen till flera tusen i slutet på oktober.

Ökningen gjorde att prioriteten eskalerade snabbt och en fix introducerades med Firefox 95.0.1 för Windows. Kort därpå släpptes Firefox 95.0.2 som fixade en annan kraschbugg relaterad till AMD-processor. Den här gången för äldre AMD Bobcat-baserade modeller.

Om du redan har Firefox på datorn så får du uppdateringen automatiskt. Du kan enkelt kolla vilken version som används via menyvalet ”Om Firefox”.

Har du inte redan Firefox, men vill prova en ny webbläsare så gör du det enklast via en nedladdning från Mozillas officiella webbsajt. Firefox är gratis och är en av de absolut bästa webbläsarna på marknaden idag vid sidan av Chrome, Edge och Safari.

Läs mer: Mozilla Firefox på Microsoft Store – här laddar du ner webbläsaren

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.