Mozilla Firefox på Microsoft Store – här laddar du ner webbläsaren

Även Opera finns på Microsoft Store

Mozilla Firefox Brand Logo

Mozilla Firefox finns nu att ladda ner från den officiella appbutiken till Windows 10 och Windows 11. Det är en av de första webbläsarna i Microsoft Store och använder precis som tidigare samma Gecko-motor under huven istället för Chromium som många konkurrenter.

Det är först på senare tid som Microsoft ändrat sina regler för Microsoft Store så att andra webbläsare får finnas där. Sen tidigare har även Opera lagt till sig medan Google Chrome ännu lyser med sin frånvaro (åtminstone för tillfället).

Läs mer: Firefox som standardwebbläsare i Windows 10 – nu mycket enklare

Mozilla säger i ett uttalande att det tidigare varit en krånglig process för att ladda ner och installera Firefox för Windows-användare. Med webbläsaren i Microsoft är det enkelt och säkert att ladda ner rätt app för just din Windows-version.

Förutsatt att du väljer rätt i den långa listan med appar som har Firefox i namnet vill säga. Det finns mängder av appar som påstår att de är guider för webbläsaren, både kostnadsfria och några som kostar en slant.

Firefox är en helt kostnadsfri webbläsare som är utvecklad och utgiven av Mozilla. Du ska ALDRIG betala något för Firefox, Safari, Chrome, Opera eller Edge. Om du hittar en betalversion så är det lurendrejeri och du riskerar både datorns säkerhet och dina pengar.

Läs mer: Firefox tappar användare – förlorat 46 miljoner på tre år

Firefox har tappat många användare de senaste åren och introduktionen på Microsoft Store kan vara en viktig del i att vända den negativa trenden.

Huruvida det hjälper tillräckligt återstår dock att se. Du hittar Firefox på Microsoft Store här, alternativt kan du besöka den officiella webbsajten och ladda ner webbläsaren där istället.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.