Försöker Amazon Games mörka buggar i New World?

Tvingade bort avslöjande video från YouTube

amazon new world mmo 2021 1

Amazon Games tvingade bort en video från YouTube som avslöjade en allvarlig bugg i spelet New World. Genom att ta ner videon genom ett klagomål till Google undrar många nu om spelstudion försöker mörka problem med spelet.


Buggen i fråga finns i version 1.2 och ska ha varit orsaken till att spelaren Video Game Databank förlorade hela 40 000 av spelet valuta. Enligt uppgift försöker spelaren rapportera buggen till spelstudion, men utan att de förstod klagomålet.

Läs mer: Amazons New World kan förstöra grafikkort – RTX 3090 kraschade för gamers

När Video Game Databank förstod att Amazon Games inte förstod hans bugg tog han till ett annat grepp för att försöka rapportera om problemet. Han skapade en video och laddade upp till YouTube. Videon visade hur buggen fungerar och fanns åtkomlig i bara två timmar.

Någon på Amazon Games hade manuellt gjort en anmälan till YouTube och krävt att videon skulle tas bort. Problemet för Video Game Databank var att inte bara videon togs bort, utan att hela kontot stängdes ner. Permanent.


Det hela kan ses som en extremt aggressiv manöver för att försöka mörka en bugg i spelet. Och som ett försök att skydda försäljningen genom att dölja negativ kritik för potentiella kunder som kan avskräckas från att köpa spelet.

Den exakta anledningen kommer vi sannolikt aldrig att få reda på, men det är ett riktigt fulspel som Amazon Games kör med.

Läs mer: EVGA: Därför gick våra RTX 3090 sönder i New World

Och det är ju inte så att New World inte har andra, välkända problem sen tidigare heller. Ni kanske minns hur spelet förstörde en hel del rad med RTX 3090 för användarna. Något som fick enorm nyhetsspridning.