Friendly Streaming Browser – en webbläsare för dig som tittar på strömmad film

friendly streaming browser 2021

Friendly Streaming Browser för Mac är en riktigt praktisk liten webbläsare som är som gjord för dig som ofta kollar på YouTube eller annan strömmad film.

Bland annat har webbläsaren stöd för Picture-in-Picture och du kan enkelt ändra uppspelningshastigheten. Du kan även justera kontraster och ljusstyrkan.

Läs mer: Chrome 94 har teknik för att övervaka dig och din dator

En intressant detalj är att även kan ändra transparensen för webbsajterna du besöker. Det betyder att hela fönstret blir genomskinligt så att du ser vad som finns bakom.

Förutom att vara anpassad för olika strömmningstjänster som Netflix, HBO Max och Paramount så kan du spela filer som är nedladdade på datorn. Bland annat stöds formaten MOV, AVI, MPEG och MP4.

Bland ljudformaten som stöds finns FLV, WAV, OGG och ASF. Bara för att nämna några.

En viktig detalj är att picture-in-picture fungerar på alla webbsajter och inte bara de stora videosajterna YouTube och Vimeo.

Friendly Streaming Browser fungerar bara på macOS 10.11 och senare. Filstorleken är 37,5 megabyte, vilket får sägas vara föredömligt litet med tanke på hur stora Firefox och Chrome är.

Läs mer: Chrome har blivit 23% snabbare med version 91

Den första versionen av Friendly Streaming Browser på App Store är version 49 och det släpptes 10 uppdateringar under 2020. Under 2021 släpptes hela 15 uppdateringar, alltså mer än en uppdatering per månad.

Det är en viktig detalj eftersom det indikerar att utvecklaren arbetar kontinuerligt med att förbättra appen.

Friendly Streaming Browser hittar du på Mac App Store och webbläsaren är helt kostnadsfri att ladda ner.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.