Kritik efter watchOS 8.3 – Apple Watch laddar extremt långsamt

Gäller främst ocertifierade tredjepartsladdare

apple watch uppdaterad watchos 144 2021 1

En del användare av Apple Watch rapporterar om problem med laddning av batteriet efter uppdateringen med watchOS 8.3. Nu växer kritiken på Apples egna forum och Reddit.

Kritiken rör främst användare med tredjepartsladdare. Alltså laddare som inte är certifierade av Apple och problemet ska vara brett över en större mängd modeller och typer.

Läs mer: Varningen: MagSafe Duo kan INTE snabbladda Apple Watch Series 7

En användare säger att hen placerade sin Apple Watch på en tredjepartsladdare på morgonen, och efter en timme hade batteriet laddats med bara två procent.

Exakt vad anledningen är har inte klarlagts än. Det är dock tydligt att många upplever hur laddningen börjar och startar, gång på gång, vilket gör att batteriet laddar mycket långsamt.

apple magsafe duo 2020
Apples egna laddare är också drabbad enligt vissa användarel

Kritiken sträcker sig även till Apples egna MagSafe-laddare. Dock i ett betydligt mindre antal, men det betyder att Apple kanske har ett större problem att lösa än initialt trott.

Läs mer: Apple Watch Series 7 har en ny laddningspuck i aluminium

Det är inte sannolikt att Apple medvetet vill förstöra för tredjepartstillverkare, men något har verkligen gått fel med watchOS 8.3 när så många är påverkade.

I skrivande stund är det nästan bara Watch Series 7 som är påverkad, så har du en äldre modell bör den vara skyddad mot det här specifika laddningsproblemet.

Apple har inte kommenterat problemet än. Läs mer om andra supplevelser på Reddit och Apples egna forum.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.