Apple Watch Series 7 har en ny laddningspuck i aluminium

apple watch series 7 laddningspuck 2021

Apple har inkluderat en ny och omarbetad laddningspuck med Watch Series 7. Den nya varianten är av bättre kvalitet och har fått ett nytt material till puckens utsida.

Istället för att ha en utsida av plast så har Apple arbetat om designen för att använda aluminium istället. Ett materialval som krävs för den snabbare laddningen av batteriet i Watch Series 7.

En annan anledning till att laddningspucken kan ladda batteriet snabbare är bytet från USB-A till USB-C. Med den nya kontakten och styrkretsen på insidan kan laddningspucken ladda med upp till 33% högre hastighet.

I praktiken innebär det att det “bara” tar 45 minuter att gå från 0 till 80% procent med Watch Series 7.

För att möjliggöra den ökade laddningshastigheten krävs även en tillräckligt kraftfull strömadapter på minst 20 watt. Apple säljer en officiell strömadapter för iPad Pro, iPad Air och HomePod mini som även fungerar med Watch Series 7.

Läs mer om nyheten på 9to5mac här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.