Google Workspace gör arbetet smidigare – ersätter G Suite (oktober 2020)

google workspace 2020

Google döper om G Suite till Workspace. Samtidigt introduceras en rad nya logotyper för bland annat Gmail och tjänsterna integreras närmare. Här är allt du måste veta om Workspace.


En anledning till att G Suite omvandlas till Workspace har med den rådande pandemin att göra. Vi ändrar våra sätt att arbeta och allt fler måste samarbeta på ett närmare plan över internet.

Det gör att tjänster som dokumenthantering, mejl, molnlagring, chatmeddelanden och liknande måste komma närmare varandra än någonsin tidigare.

Google Workspace är ett försök att få alla företagets tjänster att arbeta mer integrerat med varandra. Alla kärntjänster har omarbetats i bakgrunden för att fungera bättre i olika samarbetssituationer.

google workspace 2020

Den absolut största nyheten är att Gmail får en nyckelroll och är nu en hubb för alla andra tjänster.


Från Gmail är det numera möjligt att skapa dokument, dela dem med andra, se och gå med i onlinemöten och initiera samtal till kontakter.

Hela målsättningen med Google Workspace är att användarna ska kunna göra mer på kortare tid och betydligt smidigare.

Google erbjuder Workspace med en rad olika prisnivåer.

Det är alltså inte kostnadsfritt att använda Workspace. Beroende på mängden lagringsutrymme organisationen behöver och vilka tjänster som ska ingå så kostar det från cirka 52 kronor per användare och månad, upp till 174 kronor per användare.

Här kan du läsa mer om Google Workspace på den officiella produktsidan.