Apple förbättrar iCloud-nyckelringen med iOS 15.4

Äntligen slipper vi klagorutan om att byta dubblettlösenord

apple icloud keychain

Apple planerar att lägga till en efterlängtad nyhet till iCloud-nyckelringen med iOS 15.4. Och det är en möjlighet att dölja säkerhetsrekommendationer för byte av dubblettlösenord.

När du lägger in lösenord i iCloud-nyckelringen så kollar Apple automatiskt om samma inloggningsuppgifter används till flera tjänster och appar. Om du har det visas normalt en varning.


Läs mer: Lösenordskoll med iCloud-nyckelringen i iOS 14 och iPadOS 14

Problemet är att varningen snabbt blir väldigt irriterande för de användare som absolut inte vill byta lösenorden. Något som tydligen har uppmärksammats av Apple.

Med iOS 15.4 går det att dölja säkerhetsrekommendationen om du vill. Det är sedan enkelt att aktivera den igen om du skulle ångra dig. Det gör du via lösenordsinställningarna i iOS.

Security alerts that have been hidden will no longer show up under the main ”Security Recommendations” label, but you can still view them if necessary by opening up the Passwords interface and scrolling down to the bottom where there’s a new ”Hidden Security Recommendations” option.

Macrumors

Eftersom alla döljbara rekommendationer visas på samma inställningssida så är det enkelt att hitta och visa/dölja dem när du vill.

En annan förbättring är stöd för extra anteckningar till lösenorden du sparar i iCloud-nyckelringen. Det gör att du enkelt sparar hjälptext om du behöver extra information om den specifika inloggningen.

Läs mer: Kom åt dina iCloud-lösenord i Windows med nya iCloud för Windows 10

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.