Kom åt dina iCloud-lösenord i Windows med nya iCloud för Windows 10

apple-icloud-cloud-logo

Nu kan du spara dina iCloud-lösenord i Windows. Har arbetat på ett tillägg till webbläsaren Chrome och det är tillgängligt att ladda ner idag.

Uppdatering 2021-02-04 – Nu finns version 12 på Microsoft Store igen
Och plötsligt så finns nya versionen i appbutiken igen. Fortfarande oklart vad som hände, men nya versionen verkar fungera korrekt, även med 2FA aktiverad. Åtminstone enligt webbsajten the8-bit.com.

Uppdatering 2021-02-03 – Apple drog tillbaka nya iCloud-appen från Microsoft Store
Hoppsan, har Apple tryckt för snabbt på knappen? Den nya, förbättrad iCloud-appen med version 12 finns inte längre på Microsoft Store. Istället är det bara 11.6.32.0 som finns tillgänglig, vilket betyder att alla fördelar med Chrome-tillägget inte längre fungerar. Det finns ingen officiell förklaring till varför version 12 togs bort, men källor pekar på problem med 2FA-inloggning som en anledning.

Nyheten kommer i samma veva som att Apple presenterade en ny version av iCloud för Windows. Den stora nyheten är stöd för nyckelringen i iCloud som huserar alla dina sparade lösenord.

Lästips: Apple iCloud Nyckelring blir en bättre lösenordshanterare med iOS 14

Stödet aktiveras med hjälp av ett Chrome-tillägg som Apple släppt helt nyligen. Därigenom kan du spara, använda och se dina lösenord som finns i nyckelringen.

Fördelen är så klart att du som ofta växlar mellan macOS/iOS/iPadOS och Windows snabbt ska kunna komma åt inloggningsuppgifter oavsett vilket operativsystem du har för stunden.

Den senaste versionen av iCloud för Windows 10 hittar du på Microsoft Store här. Nerladdningen är kostnadsfri och appen underhålls av Apple, inte Microsoft.

Lästips: Nya iCloud.com är släppt – här är nyheterna

iCloud för Windows 10 fungerar med flera olika webbläsare. Förutom Chrome, som även får det officiella tillägget, så kan appen nyttjas med Mozilla Firefox och Internet Explorer 11 eller senare.

Om du vill komma åt mejl, kalender och kontakter måste du använda Outlook 2016 eller senare. Kör du en äldre version alternativt en helt annan mejlklient så är du ute i kylan tyvärr.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.