Nya iCloud.com är släppt – här är nyheterna

nya iCloud.com 2020

Apple har uppdaterat iCloud.com så att webbsajten äntligen fungerar bra i webbläsare på Android och iOS. Förbättringarna betyder att flera iOS-specifika funktioner nu kan nås direkt från Android. Här berättar vi om alla nyheter i nya iCloud.com.

Varför är nya iCloud.com viktig att nämna?

Apple lanserade nya och förbättrade iCloud.com utan att göra något större väsen av det. Men förbättringarna är så markanta att de borde ha belyst dem lite mer mot användarna.

Bland förbättringarna finner du att funktioner som Foton, Anteckningar, Påminnelser och Hitta iPhone nu fungerar direkt i webbläsaren – utan att du måste byta till deskop-sidan.

Det går även att komma åt inställningar för konton för att se hur mycket lagringsutrymme som är kvar på iCloud och se externa länkar för Apple ID, språk och format.

Nya iCloud är inte helt buggfritt än

Om du testar nya iCloud.com direkt efter lanseringen kanske du märker att Apple har lite att arbeta med.

Det finns en del buggar och andra krångligheter som ställer till det, bland annat Anteckningar som inte är helt felfri i webbläsaren på Android. Bland annat går det inte att skapa nya anteckningar där.

Och om du skapar påminnelser så måste du först göra en lista på iOS eller iPadOS för att se dem på iCloud.com. Det finns alltså en del att jobba på en tid framöver.

Vem är tänkt att använda iCloud.com?

De flesta som använder iCloud har redan en produkt ur Apples ekosystem där tjänsten fungerar direkt i enheten. Inga konstigheter för de flesta alltså.

Den stora fördelen med nya iCloud.com är att Hitta iPhone fungerar direkt via webbläsaren även på Android. Det betyder att den som tappar bort sin iOS-enhet kan låna en Android-telefon (om inte någon har en pryl med iOS i närheten) och försöka hitta den via denna.

En annan stor fördel är att iCloud.com äntligen är mobilvänlig. Istället för att byta till desktop-versionen – vilket sällan är en bra lösning – fungerar allt direkt i mobilversionen, som det ska vara.

apple-icloud-cloud-logo

FAQ om iCloud.com

Vad är iCloud?

iCloud är en molntjänst från Apple där du sparar all din data som finns i företagets ekosystem med prylar; exempelvis iPhone, iPad och Mac-datorer. Bland annat dina bilder, dokument, mejl, kalenderuppgifter och anteckningar. Allt synkroniseras direkt via operativsystemen i respektive pryl och fungerar även via webbläsaren.

Läs mer om iCloud på Apples officiella supportsida.

Vad är iCloud.com?

Med iCloud.com får du delar av molntjänsten iCloud direkt i webbläsaren. Du har inte tillgång till alla funktioner, men många av de viktigare finns där. Med iCloud.com har man traditionellt fått en ganska dålig upplevelse med få funktioner och dåligt gränssnitt, nya versionen för 2020 förbättrar detta rejält.

Läs mer om och besök iCloud.com här.

Vad kan man göra på iCloud.com?

Du kan bland annat komma åt följande funktioner:
– Mejl
– Kontakter
– Kalender
– Bilder
– iCloud Drive-filer
– Anteckningar
– Påminnelser
– Pages, Numbers, Keynote
– News Publisher
– Hitta vänner
– Hitta iPhone
– Konto-inställningar

Vem kan använda iCloud.com?

Alla som har ett Apple-konto kan använda iCloud.com. Du behöver inte ha en Apple-pryl för att skaffa ett, men det finns inte heller någon större anledning att göra det utan en iPhone, iPad, Mac eller annan Apple-specifik pryl.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.