Samsung Galaxy Home Mini kan lanseras den 12 februari

samsung galaxy home mini

Samsung Galaxy Home Mini kan släppas den 12 februari – men inte här i Sverige. Den nya, smarta minihögtalare ser ut att släppas redan innan storebror Galaxy Home.


Samsung Galaxy Home Mini kan släppas i sydkoreanska butiker redan under februari månad. Detta enligt ett pressmeddelande som kort lades ut på Samsungs sydkoreanska webbsajt.

Enligt webbsajten Android Police har Galaxy Home Mini ett pris på 00 000 sydkoreanska won, vilket motsvarar runt 800 kronor. Lansering väntas ske den 12 februari – dagen efter presentationen av Galaxy S20-serien.

Det är oklart huruvida Galaxy Home Mini faktiskt når våra svenska butiker. Inte heller är det klart vad en svensk prislapp skulle ligga på.

Galaxy Home Mini har 360-graders ljudbild & 5W-högtalare

Vad som däremot är klart är att den smarta högtalaren är tillverkad i samarbete med kända hörlurstillverkaren AKG. Modellen ståtar med en 5W-högtalare med 360-graders ljudbild samt smarta funktioner med Samsung Bixby.


Andra detaljer pekar på att Galaxy Home Mini har fyra IR-sändare så att högtalaren kan kommunicera med tillbehör i hemmet även utan en internetanslutning.

Eftersom AKG står för högtalardelen kan vi vänta oss riktigt bra ljud. Exakt hur bra återstår att se, men vi hoppas att Galaxy Home Mini slår Google Nest Mini som är en rejält välljudanden liten smarthögtalare.

Med ett pris på 800 kronor skulle Galaxy Home Mini vara rejält mycket dyrare än Nest Mini som går för runt 649 kronor. Samsung har mycket att bevisa om de ska kunna rättfärdiga sin prislapp. Vad tror du – kommer de att lyckas?