Google Meet: Så sätter du på / stänger av mikrofonen supersnabbt

google meet logo 2022

Google Meet får en smart funktion för att snabbt slå på och av mikrofonen under ett möte. Genom att hålla nere mellanslag på tangentbordet så aktiveras mikrofonen tills du släpper den igen.

En mycket praktisk och smidig funktion som redan idag finns till exempelvis Zoom. Effektivt om du bara vill säga något snabbt utan att behöva klicka på på/av-knappen för mikrofonen varje gång.

Nyheten om funktionen presenterades på Google Workspace-bloggen. Där står att lansering av funktionen sker till alla användare den 9 september. Tänk på att det sker en rullande lansering, så det kan dröja flera dagar eller veckor innan just ditt konto får stödet.

Stödet gäller för alla Google-konton och webbläsare; du är alltså inte låst till Chrome för att det ska fungera.

Via Google Workspace

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.