Brusreducering med Google Meet till Android och iOS

google meet logo 2019

Google rullar ut en funktion för brusreducering på videotjänsten Meet på Android och iOS. Det betyder att bakgrundsljud på ett smart sätt tas bort så att de andra deltagarna hör din röst tydligare, exempelvis om du sitter på tåget eller på ett café.


Brusreduceringen tar inte bort alla bakgrundsljud och du kommer fortfarande att ha nytta av en riktad mikrofon som bara tar upp din röst. Men i de situationer när du använder mikrofonerna på datorn eller går med mobiltelefonen så är nya funktionen användbar.

Tidigare har brusreducering bara funnits till Google Meet i datorn. Nu kommer den även till din mobiltelefon och surfplatta.

Brusreducering är avaktiverad som standard, men du kan enkelt aktivera funktionen via inställningarna i Meet-appen. Klicka på de tre punkterna för att öppna menyn och välj brusreducering. Svårare än så är det inte.

Notera att funktionen bara fungerar för G Suite Enterprise och G Suite Enterprise for Education. Det är alltså en premiumfunktion som kostar en hel del varje månad.


Brusreducering i Google Meet fungerar i Sverige och många andra länder. De som har ett Google-konto registrerat i Australien, Brasilien, Indien, Japan, Nya Zeeland, Sydafrika, UAE och de omkringliggande regionerna har INTE tillgång till brusreducering.

Mer nyfiken på nyheten? Läs mer på Googles officiella nyhetssida här.