Google Meet begränsas för många användare den 30 september

google meet logo 2019

Nu begränsas videotjänsten Google Meet. Efter att Google tagit bort många restriktioner för att underlätta under corona-pandemin så begränsas Meet åter för alla utom enterprise-användarna.

En av restriktionerna som Google tog bort var tids- och platsbegränsningen för gratisanvändarna. Tidigare var gränsen på 100 deltagare och totalt 60 minuter, och den återinförs igen den 30 september för alla utom betalande användare som är villiga att ge Google 25 USD per användare och månad.

Andra restriktioner som kommer tillbaka den 30 september är åtkomsten till avancerade funktioner för G Suite och G Suite for Education.

Det betyder att de som kostnadsfritt åtnjutit upp till 250 deltagare i möten eller upp till 100 000 tittare på en livesändning samt inspelning av möten nu måste betala.

En av anledningarna till att Google tog bort många av restriktionerna var inte direkt relaterat till covid-19 utan den enorma succé som konkurrenten Zoom haft de senaste månaderna. Zoom växte exponentiellt på mycket kort tid, och Google hade inte en chans att hänga i tillväxten.


För att möta det nya hotet – och för att ge sina befintliga användare lättnader i en mycket krävande tid – så togs restriktionerna bort under en begränsad till. Initialt var det tänkt att sluta kring juli månad, men efter att corona-pandemin inte såg ut att lätta så förlängdes det till den 30 september.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.