Pokémon Legends Arceus är en försäljningssuccé

6,5 miljoner sålda exemplar under första veckan

pokemon legends arceus

Pokémon Legends Arceus har sålt i över 6,5 miljoner exemplar under sin första vecka på marknaden. Det skriver Nintendo på sitt officiella Twitter-konto.

Det är snäppet mer än både Pokémon Sword and Shield som sålde i över 6 miljoner exemplar under sin första vecka. Spelet slår även Pokémon Brilliant Diamond och Pokémon Shining Pearl som båda var storsäljare när de släpptes.

Läs mer: Nya uppdateringen till Pokémon Go låser upp bättre animationer på iPhone

Pokémon Legends Arceus har fått en bra start, men det är långt kvar till topplistan över de bäst säljande Switch-spelen.

Just nu är Pokémon Brilliant Diamond och Pokémon Shining Pearl på nionde plats med nära 14 miljoner sålda exemplar totalt. Åttonde plats hålls av Pokémon: Let’s Go, Pikachu! och Let’s Go, Eevee! som sålt i 14,33 miljoner exemplar.

Det bäst säljande Pokémon-spelet för Switch är just nu Pokémon Sword och Shield som sålt i extrema 23,90 miljoner exemplar.

Läs mer: Niantic försämrar Pokémon Go för miljontals användare (juni 2021)

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.