Värmeproblem med Apples professionella datorskärmar

Begränsar ljusstyrkan när rumstemperaturen överstiger 25 grader

Apple Pro Display XDR
Apple Pro Display XDR

Apple har släppt ett nytt supportdokument som avslöjar att företaget professionella datorskärmar inte tycker om hög värme. Åtminstone inte över 25 grader i luften där skärmen används.

Om rumstemperaturen överstiger 25 grader kan fristående Pro Display XDR och inbyggda Liquid Retina XDR i Macbook Pro tvingas sänka ljusstyrkan för att inte överhettas.

Läs mer: Pro Display XDR har begränsat stöd med nya Macbook Pro – här är allt du måste veta

Ja, du läste rätt. Apples superdyra skärmar fungerar inte optimalt om rumstemperaturen är över 25 grader. Faktum är att du uppmanas att sätta din dator i viloläge i 5-10 minuter för att kyla ner skärmen om den är för varm.

Om du köper en 60 000-kronors Pro Display XDR och skärmen trots allt inte fungerar optimalt när temperaturen är under 25 grader i rummet så ska du kontakta Apple för rådgivning.

Här är Apples egna råd om hur du löser för hög värme i skärmen:

  • Stäng ner alla appar som använder en betydande mängd resurser av datorn
  • Använd referensläget i skärmen
  • Minska rumstemperaturen
  • Stäng ner alla fönster med HDR-innehåll
  • Sätt datorn i viloläge för 5-10 minuter

Läs mer: Bluetooth-problem med macOS 12.2 tömmer batteriet i bärbara datorer

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.