Pro Display XDR har begränsat stöd med nya Macbook Pro – här är allt du måste veta

Apple Pro Display XDR
Apple Pro Display XDR

Den superdyra proffsskärmen Pro Display XDR kan användas med nya, förbättrade Macbook Pro 13. Men det gäller att du har rätt variant av datorn – alla fungerar nämligen inte.

Om du har – eller planerar att köpa – den superdyra skärmen Pro Display XDR och funderar på att skaffa nya Macbook Pro 13″ så måste du hålla tungan rätt i mun.

Det är nämligen inte alla varianter av Macbook Pro 13″ som kan användas med Pro Display XDR.

Enligt de tekniska specifikationerna är det endast varianten av Macbook Pro 13 med FYRA Thunderbolt-portar som kan använda Pro Display XDR. Varianten med två Thunderbolt-portar fungerar alltså inte.

apple macbook pro 13 2020 corei5
Nya Macbook Pro 13 kan använda Pro Display XDR – om du köper den dyraste varianten

Samtidigt kan nämnas att nya Macbook Air också kan använda Pro Display XDR, trots att modellen bara har två Thunderbolt-portar. Vilket så klart gör det hela än mer förvirrande.

Förklaringen? Nya Macbook Air har tionde generationens Intel-processorer, vilket även Macbook Pro 13 med fyra Thunderbolt-portar har.

De två varianterna av Macbook Pro 13 med bara två portar har istället åttonde generationens Intel-processorer. Varför är i skrivande stund oklart.

Här är alla datorer som Pro Display XDR stöder idag:

  • Macbook Pro 13″ (4 x Thunderbolt-portar)
  • Macbook Pro 15″ & 16″ (2018 och senare)
  • Mac Pro (2019 och senare)
  • iMac (2019 och senare)
  • Macbook Air (2020)
Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.