Google Drive för iOS har fått nya säkerhetsfunktioner – stöd för Face ID och lösenkod

google drive ios security new 2020

Molnlagringstjänsten Google Drive för iOS har uppdaterats med nya säkerhetsfunktioner. Nu kan du använda både biometrisk säkerhet som Face ID och en mer traditionell lösenkod.

Google har uppdaterat säkerheten i molnlagringstjänsten Drive för iOS.

Med ett nytt säkerhetslager i form av Face ID och lösenkod är appen säkrare än någonsin på Apples produkter.

När appen öppnas måste användaren verifiera sin auktoritet för att säkerställa godkänd åtkomst. Antingen omedelbart eller med en fördröjning på tio sekunder, en minut eller tio minuter.

Även om säkerheten nu är bättre så är den fortfarande inte hundraprocentig.

Enligt webbsajten The Verge finns buggar och kryphål som gör att obehöriga kan komma åt Drive-filer trots den nya säkerheten. Bland annat via aviseringar och tredjepartsappar som Filer-appen och Bilder-appen.

Till och med digitala assistenten Siri kan komma åt filerna utan Face ID eller lösenkod. Ops, Google.

Med det ovan sagt så är det tveklöst mycket bättre att uppdatera och få säkerhetsnyheterna trots kryphålen. Uppdateringen är kostnadsfri och du hittar den via Apple App Store som vanligt. Vi rekommenderar att du uppdaterar så fort som möjligt för att säkra dina Google Drive-filer.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.