Apple AirPods Pro har ny firmware-version: 2D15

Apple AirPods Pro

Apple har uppdaterat in-ear-lurarna AirPods Pro med ny firmware. Den nya verisonen är 2D15 – fyra månader efter att företaget drog tillbaka en tidigare version på grund av en rad problem som drabbade användarna.

Det är den tredje uppdateringen sedan AirPods Pro lanserades i oktober 2019. I november 2019 släpptes 2B588 och månaden därefter kom 2C54.

Den sistnämna blev problematisk för många användare med bland annat kraftigt försämrad brusreducering. Apple tvingades dra tillbaka versionen – och först nu kommer nästa version.

Idag vet vi inte exakt vad firmware-version 2D15 har för nyheter och förbättringar.

Det finns stora förhoppningar om att Apple har löst de problem med brusreducering som 2C54 introducerade, och även anslutningsproblem som en del säger sig uppleva med den versionen.

Speciellt glada lär de som har version 2C54 på sina AirPods Pro-hörlurar vara eftersom de inte kunde nedgradera sin firmware efter uppdateringen. De har alltså varit låsta till en erkänt dålig mjukvaruversion i hela fyra månader.

Uppdateringen installeras automatiskt när dina AirPods Pro är anslutna till en iPhone eller iPad. Det viktiga är att de har minst 30 procent batteriladdning; tänk på att det kan dröja ett tag innan uppdateringen påbörjas.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.