Urbanista London – äkta trådlösa in-ear-lurar som liknar AirPods Pro

urbanista london

Urbanista London är nya, äkta trådlösa in-ear-lurar som efterliknar AirPods Pro. De har aktiv brusreducering, Ambient Sound Mode och har upp till fem timmars speltid.

Urbanista London finns att köpa i färgerna svart, marinblått, pärlvitt och rosguld.

Det rekommenderade priset är 1 500 kronor och för den summan får du äkta in-ear-lurar med brusreducering, ett ljudförstärkningsläge och totalt 25 timmars speltid (med laddningsetuit inräknat).

Urbanista London använder Bluetooth 5.0 för anslutning till mobiltelefonen eller surfplattan. Hörlurarna har stöd för både Google Assistant och Siri för röststyrning.

Med sin IPX4-klassificering klarar hörlurarna enklare vattenstänk som lättare regn och hård träning med svett. Mer än så är de däremot inte kapabla att hantera.

Ambient Sound Mode och en tilltalande prisnivå

Den mest intressanta detaljen om Urbanista London är brusreduceringen samt ljusförstärkningsläget Ambient Sound Mode.

Brusreducering är inga konstigheter. Hörlurarna stoppar utomstående ljud så att du kan lyssna på musik och poddar ostört. Enkelt, eller hur?

Ambient Sound Mode däremot är precis tvärt om. Då används de inbyggda mikrofonerna för att stärka omgivningens ljud så att du kan kommunicera med omvärlden utan att behöva pausa det du lyssnar på.

Som ovan nämnt är det fem timmars batteritid som gäller i lurarna. Lägg till det inbyggda batteriet i laddningsetuit och du har totalt 25 timmars batteritid. Laddar etuit gör du via USB-C.

Cirka 1 500 kronor får du betala för Urbanista London. Huruvida priset rättfärdigar produkten återstår att se, men det är hälften av AirPods Pro vilket lär tilltala många. Vad tror du?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.