Firmware 2C54 för AirPods Pro & AirPods 2 återkallad av Apple

Apple AirPods Pro

Apple har enligt uppgift återkallat firmware-uppdateringen med version 2C54 för AirPods Pro. Anledningen ska vara att versionen har felaktigheter som påverkar stabiliteten och pålitligheten i hörlurarna.

Har du ett par nya AirPods Pro och undrar varför alla andra har fått uppdateringen med 2C54 och inte du?

Det finns en mycket bra anledning till varför dina AirPods Pro är kvar på version 2B588, eller AirPods 2 med 2A364 om du har den modellen.

Apple har återkallat firmware-uppdateringent med version 2C54 (för både AirPods Pro och AirPods 2). Anledningen är att versionen har felaktigheter som Apple inte vill ska leta sig ut till användarna.

Om du redan har fått uppdateringen så finns ingen möjlighet att gå tillbaka till en äldre version.

Nuvarande säkra firmware-versioner:
– AirPods Pro: 2B588
– AirPods 2: 2A364
– AirPods: 6.3.2

Har du däremot inte fått uppdateringen så kommer du inte heller att få någon ny förrän Apple har löst felaktigheterna i firmware-uppdateringen.

Bland de problem som rapporterats om 2C54 från användarna som hunnit få versionen hittar vi försämras brusreducering med AirPods Pro och nämnvärt lägre ljudvolym med AirPods 2. Så pass stora försämringar att användarna klagar högt över det.

Det finns inga indikationer på att firmware-version 2C54 skulle vara destruktiv på något vis.

Om du redan har 2C54 på dina AirPods Pro eller AirPods 2 så är det bara att använda dem som vanligt. Har du däremot första generationens AirPods är du inte påverkad överhuvudtaget eftersom det är en helt annan mjukvaruversion.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.