Zotac lanserar mini-datorer med Intel Core i7-10510U – ZBOX MI662 & CI662

zotac zbox mi662 nano ci662 nano

Zotac introducerar nya mini-datorer baserade på senaste generationens Intel Core-processorer. Modellerna ZBOX MI662 Nano och ZBOX CI662 Nano erbjuder Zotac små men snabba datorer med Core i3, i5 eller i7-processorer.

De båda modellerna är nära identiska i fråga om specifikationer. Största skillnaden är att ZBOX CI662 Nano har ett större chassi och en helt fläktlös design, medan MI662 Nano har fläktar för att kyla processorn, minneskretsarna och lagringsutrymmet.

I toppvarianten med den snabbaste processorn har båda mini-datorerna processorn Core i7-10510U med integrerade grafikkretsen Intel UHD Graphics. Till det följer upp till 32GB DDR4 RAM-minne med en klockfrekvens på maximalt 2 666 MHz.

Det finns en enda plats för lagringsutrymme. Du kan montera antingen en vanlig, mekanisk hårddisk eller en SSD-disk på 2,5 tum. Det går givetvis att utöka lagringsutrymmet med en extern hårddisk via någon av de många USB-portarna.

zotac zbox mi662 nano ci662 nano baksida
Överst: ZBOX MI662 Nano, Underst: ZBOX CI662 nano

Det finns totalt sju USB-portar att tillgå. Två är USB 3.1 Typ-C, fyra portar är USB 3.1 Typ-A och en ensam port av typen USB 3.0 Typ-A. Mer än tillräckligt för alla tänkbara till behör alltså.

För skärm används en HDMI 2.0 och en DisplayPort 1.2. Tyvärr saknas Thunderbolt 3.0-stöd, så det går inte att ansluta en eGPU för extra grafikprestanda. Det begränsar både antalet skärmar du kan ansluta och vilka applikationen du bör använda med mini-datorerna.

Nätverksanslutning får du via via WiFi 5 (802.11ac) alternativt Gigabit Ethernet (två portar). Trådlösa tillbehör ansluts via Bluetooth 5.0 och det finns även en SDXC-kortläsare samt kontakter för såväl hörlurar som mikrofon.

En trevlig detalj är att både ZBOX MI662 Nano och ZBOX CI662 Nano har VESA-fäste. Det betyder att du kan montera dem på baksidan av en TV eller datorskärm som också har ett VESA-fäste.

I skrivande stund är det oklart vilka priser som Zotac har för de båda mini-datorerna.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.