Smartare synkronisering av uppdaterade filer med Microsoft OneDrive

microsoft onedrive logo 2020

Molntjänsten OneDrive har nu stöd för differentiell synkronisering av alla filformat. Stödet gäller för alla användare och finns tillgänglig idag.

Stödet betyder att filer som synkroniseras till OneDrive inte behöver skickas i sin helhet om bara delar har förändrats.

Det gör att dina enheter inte behöver förbruka lika mycket bandbredd som tidigare eftersom en mindre mängd data måste skickas fram och tillbaka.

Det kommer främst att påverka större verksamhet med hundratals eller fler anställda som alla arbetar mot OneDrive. Men även mobilanvändare kommer att märka skillnad även med begränsad användning.

Funktionen har funnits i OneDrive en längre tid nu, men bara för Office-specifika filformat som docx, xlxs och pptx. Den stora nyheten nu är att differentiell synkronisering äntligen fungerar med alla filformat.

Kan användas tillsammans med On-Demand Sync i Windows 10

Den första förfrågan om stödet nådde Microsoft via UserVoice-sajten under 2014, så det har knappast varit någon snabb utveckling från Microsofts sida. Och då har Redmond-företaget ändå lovat stödet en längre tid.

Användare med OneDrive-klienten i Windows 10 kan det nya stödet användas tillsammans med funktionen On-Demand Sync.

Det gör att du inte bara synkroniserar den data som behövs för att hålla dina filer uppdaterade; du synkroniserar dessutom bara de filer du behöver och när det behövs.

Det nya stödet är aktivt idag och du behöver inte göra något för att använda det förutom att använda nyare OneDrive-klienter. Se till att alltid hålla dina OneDrive-applikationer uppdaterade för att ha de senaste funktionerna och optimeringarna från Microsoft.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.