Microsoft släpper ny Office-app för OneDrive, Word, Excel & PowerPoint

microsoft office app 2020

Microsoft har släppt en Office-app för Android som slår ihop fler av företagets tjänster. Bland annat Word, Excel och OneDrive. Allt i samma app så du slipper växla mellan flera appar i onödan.

Vad är nya Microsoft Office-appen för Android?

Office-appen slår ihop Word, Excel, PowerPoint och OneDrive för att ge användaren en smidigare och enklare upplevelse. Det är lättare att hitta dina dokument på mobiltelefonen för att redigera och dela dem med andra. Du behöver bara en enda app istället för flera separata.

Var finns nya Microsoft Office-appen att ladda ner?

Microsoft Office-appen är kostnadsfri och finns tillgänglig på Apple App Store och Google Play Store. Du kan hitta länkarna till respektive appbutik och läsa mer om appen på Microsofts officiella produktsida.

Funktionerna som Office-appen har

Bland de många funktionerna finns stöd för att öppna, redigera och spara dokument i Word, Excel och PowerPoint. Både lokalt sparade på mobiltelefonen och från OneDrive.

Andra funktioner är stöd för att skanna dokument med kameran, dela dina dokument med andra och mer.

Några funktioner som inte finns idag – men som har utlovats av Microsoft för framtiden – är diktering direkt i Word, en kortvy för Excel och Outline till PowerPoint.

  • Diktering: Använd rösten för att styra innehållet i ett Word-dokument och lägg till ny text utan att skriva manuellt
  • Kortvy: Gör det enklare att se stora mängder data i ett Excel-dokument utan att du behöver skrolla så mycket
  • Outline: Gör att du kan skapa en presentation genom att presentera generellt innehåll till PowerPoint och sedan få det formaterat autmatiskt

Visades på Microsoft Ignite 2018

Nya Office-appen demonstrerades på Ignite-konferensen förra åren och släpptes då som en testversion till ett litet antal användare. Nu är appen åtkomlig som beta vilket öppnar för många fler användare.

Speciellt viktig är beta-versionen för iOS-användare då Apple TestFlight bara tillåter 10 000 samtidiga användare. Med beta-versionen kan hur många som helst prova Office-appen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.