Google Stadia får 4K/HDR med Android TV – får en egen meddelandetjänst

google stadia logo

Google Stadia fortsätter att utvecklas, sakta men säkert. Snart får speltjänsten 4K/HDR-stöd med Android TV – och kanske även en egen meddelandetjänst


Det är webbsajten 9to5google som har analyserat en kommande version av Google Stadia för Android TV och som har publicerat uppgifterna.

Enligt webbsajten kommer version 2.16 av Google Stadia-appen för Android TV att erbjuda 4K, HDR, 5.1-surroundljud och kanske även en ny meddelandetjänst.

Meddelandetjänsten är fortfarande något gömd i skuggorna. Det enda vi vet är att den potentiellt kan användas till att dela bilder och videor, samt länkar och listvisning av så kallade achievement.

En intressant detalj om surroundljudet är att det ska kunna aktiveras och avaktiveras medan spelaren har en session igång


Lästips: Google Stadia får stöd för 4K i webbläsaren

Sedan tidigare vet vi också att Google Stadia får flera nya spel. Bland annat Star Wars Jedi: Fallen Order och FIFA-serien. Båda från EA.

Sedan tidigare har vi även fått Playerunknown’s Battlegrounds, eller bara kort PUBG, till Googel Stadia. Och fler spel är på gång.

Läs mer om nyheten på 9to5google här.