Google Stadia får 5.1-surroundljud i webbläsaren

google stadia logo

Google Stadia har äntligen stöd för 5.1-surroundljud i webbläsaren. Du kan även mata in text via handkontrollen, något som inte var möjligt tidigare.

Av de tre plattformarna som stöder Google Stadia – Chromecast Ultra, Android och webbläsaren – så har webbläsaren hela tiden varit något efter i funktionalitet.


Där Chromecast Ultra och Android har den fullständiga upplevelsen så saknar webbläsare-versionen av Stadia en del funktioner. Men med en ny uppdatering till speltjänsten så minskar antalet begränsningar.

Mer specifikt handlar det om att Google Stadia i webbläsaren äntligen får stöd för 5.1-surroundljud.

Åtminstone för användare som använder Google Stadia Pro. Om du har Base-varianten finns varken 4K eller surroundljud oavsett vilken plattform du använder. Dessutom är Base-varianten mer begränsad i vilka spel som erbjuds.

Andra nyheter till Google Stadia är att handkontrollerna nu kan användas för att mata in text i webbläsaren och Android-varianten kan äntligen visa nätverksstatus. Att handkontrollerna kan mata in text betyder att du inte längre behöver ett extra tangentbord till speltjänsten.

Läs mer om Google Stadia:

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.