Google Stadia fungerar nu med alla Chromecast Ultra

google stadia logo

Nu kan du använda din Chromecast Ultra med speltjänsten Google Stadia – även om du inte köpt din Ultra i ett Stadia-paket från Google. Här förklarar vi varför och vad det betyder för dig.


Vad har hänt?

När Google initialt lanserade speltjänsten Stadia behövde man köpa ett spelpaket kallat Founder’s Edition eller Premiere Edition för att använda tjänsten. I båda ingår både en handkontroll och mediaenheten Chromecast Ultra – och båda prylarna är nödvändiga för att använda Stadia.

Problemet med spelpaketen är att man hittills bara har kunnat använda den Chromecast Ultra som medföljer. Skulle den gå sönder gick det inte att byta mot en annan Ultra-enhet. Något som Google tacksamt nog har fixat med en nyligen släppt mjukvaru-uppdatering till befintliga Chromecaste Ultra-enheter.

Varför är det här viktigt?

Mjukvaru-uppdateringen gör att du kan använda precis vilken Chromecast Ultra-enhet som helst med din Stadia-handkontroll. Allt du behöver göra är att synkronisera handkontrollen med din mediaenhet och köra igång.

Det gör det lättare att ersätta en Ultra som gått sönder eller bara göra allt lite smidigare om du tar din handkontroll till en polare när du vill spela, och denne har en Chromecast Ultra redo. Det är ingen supernyhet kanske, men ack så viktig förbättring till en speltjänst som fått en hel del kritik inledningsvis.


Har Google fixat värmeproblemet som får Chromecast Ultra att stänga ner?

Det är oklart om Google fixar värmeproblemet med just denna mjukvaru-uppdateringen. Det är dock inte sannolikt eftersom Googles officiella hållning är att det inte finns något problem – så att företaget skulle fixa ett icke-problem är inte troligt.