Google Stadia får stöd för 4K i webbläsaren

google stadia logo

Speltjänsten Stadia får stöd för högupplöst bild i webbläsaren – upp till 4K för användare som har tillräckligt snabb internetanslutning.

Det har varit rejält svårt för Google att erbjuda sin speltjänst Stadia till användarna. Kritiken har tornat upp sig efter en krånlig och dyr lansering, för att inte tala om ett dåligt spelutbud.

Men Google gör sakta men säkert speltjänsten mer attraktiv, och det senaste draget är att erbjuda 4K-upplösning för användare som använder webbläsaren.

Det är webbsajten 9to5mac som först rapporterade om nyheten efter att flera användare hört av sig till dem.

Enligt uppgift har ett litet antal spelare – med tillräckligt hög internetanslutning – har fått 4K-stöd via en liten ikon i menyn för nätverksanslutning.

google stadia browser excellent 4k setting

För att nå menyn i fråga trycker man på Stadia-knappen på handkontrollen till speltjänsten, eller bara via tangentbordsgenvägen Alt+Tab. Där hittar du alternativet Connection som visar hur stark nätverksanslutning du har mot Stadias servrar.

Lästips: Google Stadia i 4K överhettar Chromecast Ultra

Det är i den menyn som ikonen för 4K-upplösningen visas för en del. Och de som faktiskt kan aktivera den högre upplösningen rapporterar att de kan köra spel som Grid, Mortal Kombat 11 och Assassin’s Creed Odyssey så här långt.

Oklart idag är huruvida Google tillåter användare med 1440p-skärmar att strömma (och skala ner) från 4K för en skarpare bild. Det hade varit önskvärt, men det återstår att se hur Google ställer sig till det.

Lägstakravet på bandbredd för 4K-upplösning med Stadia är 35 Mbps. Enligt Google krävs en anslutning med nivån ”Excellent” för 4K, men enligt 9to5mac har de fått 4K-upplösning även med ”Good” och ”OK”.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.